ANALISIS KOMPOS AMPAS TEBU DENGAN PERBEDAAN PENGECILAN UKURAN BAHAN BAKU DAN JENIS BIOAKTIVATOR

Cut Mulia Sari, Tengku Mia Rahmiati, Karnilawati Karnilawati

Abstrak

Sugarcane Bagasse is one of the wastes come out from the sugarcane water milling which is currently very much and very abundant in Pidie. Since this garbage cannot naturally disintegrate, it might harm the environment. One way to manage the sugarcane bagasse is by processing become compost. This study examined the results of sugarcane bagasse composting by using a reduction treatment in material size and the addition of several types of bioactivators that aim to accelerate the composting process and obtain the results that fulfil the requirements qualified. This study compraised of two factors, namely the reduction of size material factor and the type of bioactivator factor by using the Completely Randomized Design method. The results showed that the lowest value of C-Organic was obtained in the milling treatment and Orgadec bioactivator, N-total was obtained from manual counting treatment and MA11 bioactivator, the best C/N ratio was obtained in the milling treatment and Orgadec bioactivator, also the highest organic matter value was obtained in manual counting and EM4 bioactivator.

Keywords : Compost, Sugarcane Bagasse, EM4, MA11, Orgadec

Teks Lengkap:

PDF

Referensi

Akasuma N., Septu, M. Raiza. 2011. Pembuatan Bio-Etanol dari Ampas Tebu dengan Variasi Waktu Hidrolisa, Berat Ragi, dan Jenis Ragi. Universitas Sriwijaya Palembang.

Bachtiar, B. dan A. H. Ahmad. 2019. Analisis Kandungan Hara Kompos Johar Cassia siamea dengan Penambahan Aktivator Promi. J. Bioma 4(1):68-76

Cahaya TS, A., & Adi Nugroho, D. 2009. Pembuatan Kompos Dengan Menggunakan Limbah Padat Organik (Sampah Sayuran Dan Ampas Tebu). Jurusan Teknikk Kimia, Fakultas Teknik, Universitas Diponegoro. eprints.undip.ac.id

Harsono, P. 2012. Mulsa Organik: Pengaruh Terhadap Lingkungan Mikro, Sifat Kimia Tanah dan Keragaman Cabai Merah ditanah Vertisol Sukoharjo Pada Musim Kemarau. J. Hort. Indonesia. 3(1):35-41

Jannah. 2003. Analisis Kecukupan Panas pada Proses Pasterisasi Santan. Skripsi. Bogor. Institut Pertanian Bogor.

Pandebesei, E.S., Rayuanti, D. 2013. Pengaruh Penambahan Sekam Pada Pengomposan Sampah Domestik. Jurnal Lingkungan Tropis 6(1): 31-40

Rafi. 2013 Pengaruh Penambahan Sekam pada Proses Pengomposan Limbah. Jurnal Lingkungan

Santoso. 2012. Pemanfaatan Limbah Sebagai Bahan Industri. Jakarta: Kanisius.

Sari, C. M., Karnilawati, K., & Khairurrahmi, K. 2020. Analisis Kualitas Kompos Dengan Perbedaan Jenis Limbah Dan Lama Fermentasi. Jurnal Agroristek, 3(1), 21-27.

Sutanto, R. 2002. Pupuk Organik: Potensi Biomassa dan Proses Pengomposan. Yogyakarta: Kanisius. Hlm. 35:56

Sutanto, R. 2005. Dasar-dasar Ilmu Tanah Konsep dan Kenyataan. Yogyakarta: Kanisius.

Sutrisno dan A. Toharisman. 2009. Ikhtisar Angka Perusahaan Tahun Giling 2008 (Inpres). P3GI. Pasuruan Jatim

Yuniwati, M. Iskarima, F., Padulemba, A. 2012. Optimasi Kondisi Proses Pembuatan Kompos dari Sampah Organik dengan Cara Fermentasi Menggunakan EM4. Jurnal Teknologi.